ظرف یکبار مصرف کاغذی بیضی دو خانه باگاس
ظروف یکبار مصرف صد در صد گیاهی باگاس چیست؟ آنچه که بعد از عصاره گیری از نیشکر باقی می ماند از مواد اولیه ظروف باگاس است اما باگاس نمی تواند مستقیما به ظروف یکبار مصرف تبدیل شود، لذا برای تولید این ظروف طی فرآیندهای مختلف و پیچیده تغییراتی بر روی باگاس انجام میشود که محصولات با کیفیت باگاس نتیجه آن است.
فرآیند تولید ظروف باگاس
در مرحله ی اول گیاه نیشکر از مزارع نیشکر برداشت شده و به کارخانه منتقل می شود. سپس در کارخانه بعد از شستشو عصاره گیری می شود. آنچه پس از عصاره گیری از نیشکر باقی میماند باگاس نامیده می شود. باگاس یک توده فیبر خشک است که میتواند بعنوان سوخت استفاده شود یا با فعل و انفعالاتی به خمیر کاغذ، خوراک دام و چندین فرآورده دیگه تبدیل میشود. از باگاس طی فرآیندها و مراحل مختلف خمیر سفید و قهوه ای کاغذ ساخته شده و این خمیرها پس از انتقال به کارخانه به غلظت مناسب رسیده و خواص ضد آب و روغن پیدا می کند. خمیر حاصل با توجه به قالبهای مختلف ظروف فرم داده شده و برش داده می شود. ظروف ساخته شده با عبور از تونل اشعه UV ضد عفونی شده بسته بندی و آماده عرضه می شوند. فرمولاسیون منحصر بفرد باگاس موجب میشود این محصول بعد از مصرف به سرعت تجزیه شده و به عنوان کود به چرخه ی طبیعت باز گردد.
اثرات ظروف باگاس بر محیط زیست
ظروف باگاس زیست تخریب پذیر یا قابلیت کود و کمپوست شدن را دارا هستند. این صفت به محصولاتی داده میشود که طی فرآیند پوسش یا پوسیدن تحت شرایطی خاص به عناصر طبیعی تجزیه میشوند و به چرخه طبیعت باز می گردند. اما مهمترین ویژگی آنها این است که نه تنها برای محیط زیست ضرری ندارند بلکه بدلیل داشتن مواد مغذی برای زمین و باروری آن بسیار مفیدند. معمولا این محصولات ریشه گیاهی یا حیوانی دارند و در فرآیند پوسیده شدن و کمپوست شدن به خاکی غنی یعنی کود تبدیل میشوند. این پوسیدن و کمپوست شدن بسته به شرایط معمولا بین 90 تا 100 روز زمان میبرد و ماحصل آن در صنعت کشاورزی بسیار کاربردیست. قابلیت کمپوست شدن محصولات باگاس به دلیل ریشه گیاهی آن یعنی گیاه نیشکر یکی از مهمترین و بارزترین ویژگیهای این محصول است بگونه ای که موفق به اخذ سختگیرانه ترین استاندارد compostable اروپا یعنی OkCompost شده است. پس یکی از بهترین و سالم ترین گزینه ها برای سلامت محیط زیست خواهند بود. در حالیکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در گوشه گوشه ی زمین قرن ها زیر نور خورشید برف و باران دوام می آورند یا به ریز پلاستیک ها تبدیل شده و وارد آب خاک و چرخه ی غذایی موجودات دیگر می شوند ظروف يكبار مصرف سلولزی 100 درصد گیاهی تنها محصولاتی هستند که بعد از مصرف به کود و کمپوست تبدیل شده و تغذیه ی بذرها و گیاهان کاشته شده میشوند. ظروف سلولزی صد در صد گیاهی نه تنها برای سلامت انسان کاملا ایمن است بلکه به تعبیری دو بار مصرف است زیرا در وهله ی اول نیاز انسانها به ظروف یکبار مصرف سالم را برطرف می سازد و سپس توسط طبیعت مصرف میشود یعنی زمانی که به عنوان زباله دور انداخته میشود به کود تبدیل شده و به چرخه ی طبیعت به صورت یک ماده ی مغذی و طبیعی باز میگردد. به همین دلیل است که محصولات باگاس دارای گواهینامه های BFR, FDA, CE هستند. در واقع ظروف باگاس از ساقه نیشکر ساخته شده بنابراین ممکن است این سوال مطرح شود که باید آب، کود، نیروی انسانی و منابع ارزشمند دیگری مصرف شود تا ساقه نیشکر تولید و پس از آن تبدیل به ظرف یکبار مصرف شود اما اینطور نیست ساقه نیشکر برای تولید شکر و قند به صورت کامل استفاده شده و پس از آن یکسری الیاف بدون استفاده باقی میماند که به جای دفن، آنها فرآوری شده و تبدیل به ظروف باگاس میشوند پس در واقع با این روش هم پلاستیک تولید نمیشود و هم اینکه مشکل دفن این الیاف حل خواهد شد.

به طور کلی باگاس ماده ای همه کاره و سازگار با محیط زیست است که جایگزین پایداری برای پلاستیک های معمولی و فوم استایروفوم است. استفاده از آن در ظروف و بسته بندی مواد غذایی به کاهش اثرات زیست محیطی، ترویج کاهش ضایعات و حمایت از اقتصاد کمک می کند. با افزایش آگاهی از مسائل زیست محیطی، محصولات مبتنی بر باگاس در بازارهای مصرفی و صنعتی به طور فزاینده ای محبوب می شوند.
آشتیانی –
داخل این ظرف غذای گرم هم میشه سرو کرد؟
Admin –
بله